Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nørholm Kirke har sagt farvel til Elisabeth og foreløbig fået konstitueret Anette som vikar

Nørholm Kirke har sagt farvel til Elisabeth og foreløbig fået konstitueret Anette som vikar
Udgivet af Jane Arden, fre d. 19. aug 2022, kl. 09:05
Nyheder

Sognepræst i Nørholm, Elisabeth Hildestad, er fratrådt sit embede pr. 1. juli 2022 efter aftale med biskoppen.

Menighedsrådet for Nørholm Sogn vil hermed gerne takke Elisabeth for sit engagement i sognet og ønske hende og familien al tænkelig medvind fremover.

 


Nu skal vi have sat gang i en proces mod genbesættelse af stillingen efter opslag og formentlig en ny familie i vores nye præstegård. En overgangs- og ansøgningsperiode, som menighedsrådet håber at være vel igennem omkring nytår.

 

Indtil videre har biskoppen fra 1. september konstitueret sognepræst Anette Rask Hollesen, der bor og oprindeligt er vokset i Nibe, midlertidigt i stillingen fra den 1. september 2022.

 

50-årige Anette blev færdiguddannet fra Pastoralseminariet i 2007 og har virket flere steder inden for Aalborg-provstierne siden:

”Fra Margrethekirken i Aalborg til Mou og Dokkedal ude Østpå. Fra Lindholm, hvor jeg har været senest og mest nordligt, og til Støvring, Sørup og Gravlev i Syd. Nørholm og Nibe er det vestligste, jeg endnu har virket,” som hun fortæller.

 

Sammen med sin mand, Troels, har de tilsammen tre børn, hvoraf den yngste stadig er hjemmeboende. Anette glæder sig nu til at vikariere netop i Nørholm:

 

”Jeg har flere gange valgt vejen over Nørholm på min vej hjem med den fantastiske udsigt, der altid åbenbarer sig der, mens man cirkler sig gennem byen forbi kirken og skolen op ad bakken med det storslåede fjordkig og videre gennem de slyngende veje med gårde og marker på vej mod Nibe,” fortæller hun og fortsætter om sit forhold og virke i Folkekirken:

 

”Kirken spiller en vigtig rolle i vores liv, synes jeg. Ikke bare som sådan et synligt vartegn, der rager op og peger opad og mod noget større og mere end det, som vi ved egne øjne og intellektuelle kræfter kan få øje på.”

 

”Jeg er også tilgængelig som præst til gennem samtale at vende nogle af livets dilemmaer og forandrende ting med…. Så brug mig endelig og gerne som præst, også selv om det er i en midlertidig stilling, indtil I igen får fastansat en præst hos jer.”

  Nørholm Menighedsråd glæder sig over, at Anette vil påtage sig vikariatet. Hun vil formentlig første gang kunne opleves i vores kirke søndag den 4. september kl. 11:00